Engelse-oldtimers

Een Engelse oldtimer op de weg zorgt steevast voor de nodige bewondering. Het zijn dan ook prachtige klassiekers, die het straatbeeld een nostalgische charme verschaffen. Een mooie belijning, sprekende lakkleuren en schitterende details in het interieur en aan het exterieur maken oldtimers nog steeds tot een gewild object. Oldtimers kennen vaak een bewogen geschiedenis. Niet zo vreemd want zowel royals als celebrities lieten zich graag zien in zo’n ‘parel op de weg’ en de handel in oldtimers is van alle tijden. Een oldtimer is een automodel, dat heden ten dage niet meer wordt geproduceerd. Niet te verwarren met een youngtimer, deze is zo’n vijftien tot dertig jaar oud, maar heeft wel de specificaties in huis om verderop in de tijd tot oldtimer te worden benoemd. Vaak speelde zo’n model auto namelijk een bijzondere rol in de ontwikkeling van een automerk.
Is het betreffende model al meer dan 25 jaar niet meer in productie, dan mag het voertuig het predicaat oldtimer dragen.

Een Engelse oldtimer is niet alleen een plaatje op de weg, maar kan ook een mooi klusproject zijn en daarnaast vaak vrijgesteld van autobelasting. Voorbeelden van zulke classics zijn Ford, Triumph en Morris. Maar ook luxemerken als Bentley, Aston Martin en good old Jaguar doen het als klassieker geweldig op ruilmarkten en evenementen als Autotron.

Bij onze garage in de buurt van Deventer is vakkundige reparatie van oldtimers mogelijk. Ook restauratie en APK van Engelse oldtimers behoren tot de werkzaamheden. We hebben veel onderdelen voor de Britse beauty’s in huis of bestellen ze. Onze garage voor Engelse oldtimers in Olst is daarnaast gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van oldtimers. Hier is het mogelijk om een opdracht uit te zetten voor het model oldtimer dat u in gedachten heeft. En uiteraard regelen wij het transport van oldtimers. Een klassieker bezitten is een echte liefhebberij. Wij zorgen voor veilig transport van dealer tot de nieuwe eigenaar. Contacteer daarom Autobedrijf Timmer in Olst nabij Deventer.