De mooiste Triumph klassiekers en oldtimers

Voor een Triump Spitfire en Herald ga je naar een oldtimer expert

Je hebt het vast wel eens gezien, Top Gear, dat Britse autoprogramma. Regelmatig nemen de heren ook een Triumph klassieker onder de loep. In meestal lyrische bewoordingen laten zij zich uit over deze oldtimer van Britse makelij, terwijl ze het gaspedaal nog maar eens stevig intrappen. Op zoek naar een oldtimer zoals de Triumph Spitfire of de Herald? Bezoek onze website.

Wat maakt de Triumph klassieker nu zo speciaal?

Het elegante design van de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti speelt daarbij zeker een rol. De Triumph Herald werd ge├»ntroduceerd in 1959. De laatste wagen kwam in 1971 uit de fabriek. Konden de eerste modellen beschikken over een 948 cc motor, in de loop der jaren werd dit aantal opgevoerd tot 1296 cc. In deze periode werden er verschillende modellen op de markt gebracht waaronder de ‘convertable’, ‘saloon’ en ‘coupe’.

Een sportwagen die misschien nog wel meer tot de verbeelding spreekt, is de Triumph Spitfire. Deze tweezitter is een ware klassieker die direct associaties oproept met oude James Bond films. Ook deze Triumph klassieker werd ontworpen door Michelotti. In 1962 gestart met een 1147 cc motor, beschikten de laatste modellen, die tussen 1974 en 1980 werden geproduceerd, over een 1493 cc motor.

Wie nu nog een van deze wagens op de kop weet te tikken, of er al een in zijn bezit heeft, kan met recht zeggen in een ware oldtimer te rijden. Voor onderhoud en reparatie van de Triumph klassieker ga je uiteraard naar de expert. Interesse in onze oldtimers en klassiekers? Kom dan langs in onze showroom in Olst nabij Deventer!